székhely/iroda:
 
1158 Budapest, Hűtő u. 1. 
tel: +361/261-8153
e-mail: info@goe.hu
 
GOE
 
HÍREK
VÁLTOZÁS
2016.09.12

Tisztelt Kollégák! 

 

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSÉNEK A HATÁRIDEJÉT ELTOLTÁK 2017.01.01.-éig

 

Figyelmetekbe ajánlom, hogy szeptember 30-tól bevezetendő online pénztárgép rendelet hatályát jövő év elejéig eltolták. Ez még rendeletben nem jött ki akinek segítség kell a témában keressen meg. Jelen esetben ami ránk vonatkozik -gépjármű- javító (45.20), alkatrész-kiskereskedő (45.32). Ha valakit érdekel a gép beszerzése, kérem jelezzétek, és tudunk küldeni ajánlatot.

 

 

ISO14001 környezetvédelmi irányítási rendszer bevezetése:


A jelenlegi jogszabály 2017.01.01-től kötelezi a regisztrált autóbontókat a környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére.

 

Változás

Ezúton tájékoztatjuk, hogy környezetvédelemért felelős tárca előterjesztést dolgozott ki a hulladékká vált gépjárművekről szóló 369/2014. (XII. 30.) Korm. rendelet módosításáról, amelynek megkezdte közigazgatási egyeztetését.

A tervezet szerint , 2017. január 1-től életbe lépő környezetközpontú irányítási vagy környezetvédelmi vezetési rendszer alkalmazási kötelezettsége az alkatrészekre történő szétszedését végző bontókra, azaz A KLASSZIKUS AUTÓBONTÓKRA csak akkor vonatkozik, ha annak bevezetése gazdaságilag megvalósítható

( az aprítást, darabolást és/vagy veszélyes hulladék kezelést (is) végző bontókra a kötelezettség továbbra is fennáll ).

E fejlemények fényében a 2016. szeptember 27-ére meghirdetett

„Bontunk, de hogyan?" c. konferenciánk tematikája módosul;

egyrészt a tervezett jogszabályi módosítások megvitatásával, másrészt az egész roncsautó-iparág működési-felelősségi problémáinak hangsúlyosabb megjelenítésével. A legális bontott alkatrészek értékesítésének a problémáinak a bemutatása. Ennek érdekében tervezzük a jogalkotó képviselőjét is megszólaltatni, az előadásokat pedig a más végrehajtási-minőségi kérdések bemutatására is kiterjeszteni.

Mindezek ismeretében továbbra is várjuk jelentkezését a konferenciára!

További részletek és online jelentkezés

 

TAGGYŰLÉS

Október eleje tájékán tervezzük az éves taggyűlést megtartani. Konkrét időponttal kapcsolatban még egyeztetünk.